Drip drap drop. Hoor de regen druppelt...

Drip drap drop. Hoor de regen druppelt....

Maandag 7 Januari 2019

 

Het regent, het regent, ja, ja, dikke druppels vallen uit de lucht... Zou het vandaag nog lukken om een uurtje te gaan struinen en foto's te maken?

 

Het was 14.00 uur en ik had nog een uurtje voor ik de kinderen moest gaan halen op school. Al vielen er minder druppels, de lucht was nog grijzig. Toch wou ik nog snel een paar plaatjes schieten. Ik ging dus, niet te ver van de school, naar een klein baantje waar er nog wat groen is.

 

Het was eigenlijk het ideale weer om druppelfoto's te maken, dus ik ging op zoek naar een geschikt onderwerp. Toen ik wat verder een omgevallen boomstam zag, had ik wat ik zou fotograferen. Er stonden mooie plukjes mos op de boomstam, en daaraan hingen kleine druppels. Dit was een ideale kans om eens te testen wat voor resultaat ik kon bekomen. Het gaf wel goed, ik was tevreden en ging verder op pad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op een paar paaltjes aan de rand van de straat vond ik nog een stofluis en een mier, beide zeer bewegingsvolle diertjes.

Ook de springstaartjes waren er weer in overvloed. Toen ik wat verder in de struiken keek vond ik nog een heel klein spinnetje.

Ik heb meerdere foto’s gemaakt, zodat ik op basis van voldoende details de juiste naam van de insecten kan bepalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was tijd om de kinderen af te halen op school, dus nam ik de weg terug naar de auto. Toen ik aan de andere kant van het pad langs een klein beekje liep viel mijn oog op een paddenstoeltje dat op een boomstam groeide. Ook daar nam ik snel een foto van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een nat avontuurtje vandaag, maar toch weer met een paar mooie foto's, dus de natte voeten nemen we er graag bij.

Tijd om de kinderen te halen op school.

 

 

 

Nature speaks without talking...

 

 

 

Nimf roodpootschildwants (Pentatoma rufipes)
knikmos met druppel
Kaardertje sp  (Dictyna sp)
vuurwants (Pyrrhocoris apterus)
Dicyrtomina ornata
Komkommerspin sp  (Araniella sp)

© 2019 All Rights Reserved to Heymans Tiffany and Michaël De Boeck