Het eerste fotoavontuur van 2019...

Het eerste fotoavontuur van 2019...

Donderdag 3 Januari 2019

 

Het jaar was nog maar net begonnen of er stond alweer een nieuw fotomoment voor de deur. Ik had een recuperatie dag en een uurtje vrij om snel even naar het bos te gaan. Dylan had nog vakantie en wou graag nog eens meegaan. We reden naar het domein van Gaasbeek, en deze keer gingen we naar het bos van Groenenberg. Dit is een prachtig bos waar ik al vaak mooie vondsten heb gedaan.

 

We kwamen toe en zoals gewoonlijk begonnen we meteen te zoeken. Er staan een aantal houten paaltjes aan de ingang van het bos. Op de eerste 3 paaltjes was niets te zien, maar op het 4de paaltje zat een heel klein spinnetje. Het zat echter niet stil en liep rond op het paaltje. Na een aantal kliks van de camera lukte het toch om een goede foto te maken.

 

Op de betonnen constructie aan de ingang vond ik meteen een nimf van een wants. Deze zat mooi stil dus ik had snel een goede foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dylan zat in de struiken de bladeren te bekijken en plots riep hij mij: hij had een klein spinnetje gevonden. Het zat op een los blad, dus nam ik het blad mee naar de betonnen constructie, wat een betere plaats was om te fotograferen. Het spinnetje bleef echter niet stil zitten en het kostte toch wat moeite om een goede foto te maken.

Toen stapten we verder. Aan een struik herkende ik een wants: de vuurwants. Vuurwantsen kan je in de zomer soms met honderden terugvinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen het tijd was om naar huis te gaan gingen we terug naar de uitgang van het bos. Er stonden een aantal ijzeren paaltjes in de grond waar ik nog een klein spinnetje aantrof. Het keek recht in de lens toen ik een foto maakte.

Toen we aan de uitgang van het bos waren zaten er een paar springstaartjes op de betonnen constructie. Daarvan heb ik snel nog een paar extra foto's gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was bijna 13 uur, we hebben toch weer een fijne zoektocht gehad met leuke foto's.

 

Nature speaks without talking...

 

 

 

Nimf roodpootschildwants (Pentatoma rufipes)
Dwergspin sp  (Linyphiidae sp)
Kaardertje sp  (Dictyna sp)
vuurwants (Pyrrhocoris apterus)
Dicyrtomina ornata
Komkommerspin sp  (Araniella sp)

© 2019 All Rights Reserved to Heymans Tiffany and Michaël De Boeck