Hoe het in 1 klik begon...

Hoe het in 1 klik begon...

Op 31 juli 2016 ging een nieuwe wereld open...

 

Het was een mooie warme zomerdag en ik had aan mijn zoontje Dylan gezegd dat we eens een wandeling gingen maken met mijn hond Cooper aan de vijver. Dus zo gezegd, zo gedaan. Iedereen in de auto en we gingen op pad. Ik nam altijd mijn camera mee voor het geval ik aan de vijver mensen met een hond zou ontmoeten. Dan zou ik eventueel een foto kunnen maken. Toen we aankwamen was het nog rustig en waren er niet veel andere mensen. Ik nam mijn camera en daar gingen we.

 

Aangezien er niet veel wandelaars waren, liet ik Cooper zonder leiband lopen, en dan nam hij af en toe een duik in de vijver. Die taferelen zorgden voor wat leuke foto's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen gingen we verder met onze wandeling, Dylan loopt het liefste rond de vijver om te kijken wat er allemaal te vinden is. Cooper die bleef ook nog rondrennen en in en uit het water springen. Plots hoorde ik Dylan roepen " Mama mama kom eens kijken!" Dus ging ik snel tot bij hem om te zien wat er was. Dylan had blijkbaar wat bloemen gevonden met één of andere bij die erop zat, hij wou absoluut dat ik daarvan een foto nam... Eerst zei ik "Nee hoor blijf daar maar gewoon van weg want straks steekt die nog". Dylan bleef maar aandringen "Toe mama, ik wil daar een foto van" Dus ja om hem toch een plezier te doen nam ik dan mijn camera en probeerde ik de bij in mijn zoeker te vinden. Dat was ook geen eenvoudig werk, na goed zoeken vond ik de bij dan toch en zag ik hem op mijn scherm, ik moest dichterbij gaan om een goede foto te hebben, 1 2 3 en ... KLIK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dylan was blij want ik had een foto van een bij gemaakt. Het was een leuke wandeling maar het werd tijd om naar huis te gaan. Een paar uur later op de avond zat ik aan mijn computer om mijn foto's te bekijken en te bewerken. Ik overliep al mijn foto's tot mijn aandacht plots naar die ene foto ging. De foto met de bij. De foto die Dylan zo graag wou. Ik vergrootte de foto en ik was echt verwonderd...

 

Zoveel details, kleuren, haartjes, vleugels, pootjes, grote ogen en dan ook iets wat op een soort van voelsprieten leek. In al die jaren dat ik al voorbij een bij was gelopen, had ik er nooit bij stil gestaan wat voor een prachtig klein wezen dit was. Ik ben dan op het internet verder gaan zoeken naar foto's van insecten om te zien of deze ook zoveel details hadden , en inderdaad zo veel details en zo veel prachtige kleuren. Op die dag ontdekte ik macrofotografie. Ik beseftie toen nog niet dat dit mijn passie zou worden.

 

Tot besluit, een gouden tip: “Kijk goed om je heen want de natuur heeft zoveel te bieden. Het volstaat om te kijken”.

© 2019 All Rights Reserved to Heymans Tiffany and Michaël De Boeck