Van 2018 naar 2019...

Van 2018 naar 2019...

Zondag 30 december 2018

 

Het jaar was bijna voorbij, maar ik wou toch nog eens naar het bos om een paar laatste foto's te maken. Het was droog en fris. Mijn oudste zoon Dylan wou meegaan om beestjes te zoeken. Het idee was ook om een nieuwe techniek uit te proberen: het werken met de Raynox 250 in plaats van met tussenringen. De Raynox 250 is een goedkope voorzetlens die je op de macrolens of andere lenzen kan zetten.

 

Aangekomen in het bos begonnen we meteen te zoeken: op de grote poort aan de ingang, op de houten paaltjes aan de bosrand ... Echter geen succes. We besloten dan de muren van het restaurant vlak aan het bos te inspecteren. Daar hadden we wel geluk!

 

Een klein springstaartje zat in een waterplas op de betonnen vensterbank. Ik zette mij laag en steunde op het beton om de foto’s te maken. De diertjes zijn maar 1 à 2mm groot, dus een goede foto maken was wel een uitdaging.

Het resultaat mag er zijn, de Raynox 250 werkte super.

Toen vonden we nog een kraamwebspin die zich gemakkelijk liet fotograferen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder op de wandeling zocht Dylan aan de ene kant van de weg en ik aan de andere. Ik vond nog een ander soort springstaartje, maar helaas sprong het weg toen ik probeerde dichterbij te geraken.

Dylan zag dansmuggen, maar ze bleven niet stil zitten. Toen merkte ik weer een springstaartje op, dat juist goed zat om een mooie foto te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gingen voort en zochten zoals voordien elk aan één kant. Mijn oog viel op iets dat in een bruin blad verscholen zat: het was een gaasvlieg die volledig bedruppeld was. Deze moest natuurlijk op de foto.

 

Ik was al tevreden met het aantal foto's dat ik had kunnen maken. Voor het laatste uurtje gingen we dieper in het bos. Ik stond plots oog in oog met een bekende: een bladpootrandwants. Deze diertjes komen wel vaker voor aan huizen of tuinen, maar toch wou ik een foto maken, want deze zat zo mooi gecamoufleerd in het bruine bladerdek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was ondertussen 16 uur geworden, tijd om naar huis te gaan.

Het jaar 2018 werd afgerond met een bonus aan mooie foto's.

Op naar 2019, hopelijk een jaar vol nieuwe en waardevolle fotoavonturen.

 

Nature speaks without talking...

 

 

 

Kraamwebspin (Pisaura mirabilis)
Tomocerus minor
Dansmuggen
Dicyrtomina ornata
groene gaasvlieg of goudoogje (Chrysoperla carnea)

© 2019 All Rights Reserved to Heymans Tiffany and Michaël De Boeck